În raionul Strășeni a fost lansat un proiect-pilot de alimentație în instituțiile educaționale

În raionul Strășeni a fost lansat un proiect-pilot de alimentație în instituțiile educaționale

În raionul Strășeni a fost implementat un proiect-pilot de organizare a alimentației copiilor și elevilor în instituțiile educaționale. Noul model este bazat pe externalizarea acestor servicii și a fost aprobat de Guvern prin Hotărârea Nr. 1260 din  19.12.2018 cu privire la aprobarea proiectului-pilot de organizare a alimentației copiilor și elevilor din instituțiile de învățămînt general.

 

Compania ”Pontem.X” SRL, se obligă să asigure integritatea și calitatea serviciilor, să doteze blocurile alimentare cu utilajul și echipamentul necesar bunei funcționări, precum să asigure reparația spațiilor destinate cantinelor instituțiilor de învățământ, pe parcursul derulării proiectului (5 ani).

                                                         

În prezent, ”Pontem.X” SRL prestează servicii  de alimentație în 66 instituții de educație timpurie, primară, gimnazială și liceală din raionul Strășeni, zilnic alimentând circa 6800 copii. Elevii din clasele 1-4 se alimentează din contul statului.

Începând cu 1 septembrie 2019, noul model va oferi elevilor claselor gimnaziale și liceale posibilitatea de a se alimenta la școală cu prânz cald, contra cost.