Acte Normative și Legislative
Prestatorul serviciului de alimentare a copiilor și elevilor are obligația de a presta Serviciile conform contractului atribuit și cu respectarea legislației, normativelor și standardelor Republicii Moldova în domeniul alimentar:
– Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 638 din 12.08.2016 Cu privire la implimentarea recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos și activitatea fizică adecvată în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.
– Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Nr.13 din 11 ianuarie 2019 Cu privire la normele financiare pentru alimentarea copiilor/elevilor din instituțiile de învățământ.
– Ordinul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor Nr. 148 din 16 martie 2018 Cu privire la aprobarea Recomandărilor-cadru pentru definirea calității produselor alimentare admise pentru achiziții publice de produse în scopul organizării alimentației în instituțiile educaționale.
– Legea Nr. 296/2017 privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare.
– Legea Nr.221/2007 privind activitatea sanitar-veterinară.
– Legea Nr.231/2010 cu privire la comerțul interior.
– Legea Nr. 78/2004 privind produsele alimentare.
– Legea Nr. 50/2013 cu privire la controalele oficiale pentru verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale, produsele alimentare cu normele de sănătate și de bunăstare a animalelor.
– Legea Nr.131/2012 privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător.
– Hotărârea Guvernului Nr. 234 din 25.02.2005 cu privire la alimentarea elevilor.
– Hotărârea Guvernului Nr. 221 din 16 martie 2009 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare.
– Hotărârea Guvernului Nr.1209 din 08 noiembrie 2007 cu privire la prestarea serviciilor de alimentație publică.
– Hotărârea Guvernului Nr.115 din 8 februarie 2013 privind controlul nitraților în produsele alimentare de origine vegetală.
– Hotărîrea Guvernului Nr. 520 din 22 iunie 2010 Regulamentul sanitar privind contaminanții din produsele alimentare.
– Hotărârea Guvernului Nr. 722 din 18 iulie 2018 Instrucțiune privind organizarea alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ general.
– Prestatorul serviciilor alimentare poate utiliza ghidurile naționale și internaționale de bune practici ca suport pentru asigurarea conformității cu obligațiile ce ii revin.